INFORMATIE voor de NANNY

 

Ben je gek op kinderen, heb je veel verantwoordelijkheidsgevoel, ben je professioneel en houd je van zelfstandig werken? Dan is het vak Nanny wellicht wat voor jou!

Om je een beter beeld te geven van deze vorm van kinderopvang, volgt hier wat informatie:

Wat wordt er van een Nanny verwacht?

 • Diploma Zorg & Welzijn of een ander diploma dat erkend wordt voor de gastouderopvang. Kijk op de diplomalijst om te zien of jouw diploma erop staat.
 • In het bezit zijn van een geldig EHBO-certificaat; Of bereid zijn deze te halen binnen korte termijn.
 • Kennis hebben van de ontwikkeling van kinderen;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in de kinderopvang;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Bereid zijn te werken volgens het Pedagogisch Beleidsplan ;
 • Bereid zijn om 2 keer per jaar deel te nemen aan de thema-avond/deskundigheidsbevordering;
 • Bereid zijn om een Verklaring Omtrent het Gedrag aan te vragen;
 • Minimaal 21 jaar oud;
 • Verantwoordelijk, initiatiefrijk, zelfstandig, goede communicatieve vaardigheden.

Het hele competentieprofiel voor de Nanny is hier te lezen.

Arbeidsvoorwaarden

Als Nanny werk je volgens de regeling dienstverlening aan huis’.

De hoogte van het uurloon wordt in overleg met de ouders en de Nanny vastgesteld, afhankelijk van werkervaring en aantal kinderen. Minimaal ontvang je € 10,75 per uur. Dat is inclusief vakantiegeld (8%) en inclusief 4 weken doorbetaalde vakantie (7,7%). Je krijgt dus alleen de uren uitbetaald die je daadwerkelijk gewerkt hebt bij het gezin.

Bij ziekte gaan er eerst 2 wachtdagen in waarop je geen vergoeding ontvangt. Ben je daarna nog ziek, dan betalen de ouders maximaal 6 weken lang 70% van je vergoeding door.  Vakanties of vrije dagen worden ruim van te voren met de ouders en de Nanny overlegt. Als het gezin op vakantie is, ben je natuurlijk vrij. De meest ideale situatie is wanneer de Nanny dezelfde weken vakantie neemt als het gezin.

Als Nanny heb je geen extra verzekering nodig als je volgens de regeling dienstverlening aan huis werkt. Het Nannybureau heeft een secundaire bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Als je de kinderen in jouw auto vervoert, is een inzittendenverzekering een must. .

Aanmelden

Je kunt je aanmelden als Nanny door je in te schrijven via de website. Je komt dan op een mailinglijst te staan. Als er vacatures zijn, word je hiervan op de hoogte gehouden. Is er een interessante vacature voor jou? Stuur dan een mailtje met je CV en je motivatie naar het Nannybureau. Je wordt op de hoogte gehouden van de procedure. Het Nannybureau maakt een selectie uit alle sollicitanten en neemt contact met je op als er een mogelijke match is. Er volgt een sollicitatiegesprek, waarin specifieke vragen worden gesteld over de vacature en over jouw kwaliteiten in de omgang met kinderen. Het streven is om 2 of 3 kandidaten voor te stellen bij het gezin. Het Nannybureau kan geen garantie geven dat een ingeschreven Nanny daadwerkelijk aan het werk komt als Nanny.

Procedure

 1. Als er een passende vacature voor je is, volgt er een gesprek met Het Nannybureau.
 2. Kennismaken met de ouders samen met Het Nannybureau
 3. Als de ouders voor jou hebben gekozen, ga je een keer proefdraaien om de kinderen te leren kennen.
 4. Voor beide partijen positief? Dan worden documenten verzameld die nodig zijn voor inschrijving in het LRKP (Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen) van de Nanny zijn de volgende kopieën nodig: a.  Geldig legitimatiebewijs b.   Diploma c.   EHBO-certificaat d.   VOG. Aanvraagmogelijkheid ontvang je van het Nannybureau.
 5. In het huis, waar de opvang gaat plaatsvinden, moeten de Nanny en Het Nannybureau samen een Risico-Inventarisatie doen. De risico-inventarisatie gaat ook mee met de aanvraag tot inschrijving in het LRKP.
 6. De aanvraag wordt door Het Nannybureau verstuurd naar de Gemeente, waar het gezin woont.
 7. De gemeente stuurt de aanvraag door naar de GGD.
 8. De GGD gaat contact opnemen met de Nanny om een afspraak te maken voor een inspectie op de opvanglocatie.
 9. Er volgt een rapport van de GGD, waarin de GGD een advies uitbrengt naar de Gemeente.
 10. De Gemeente schrijft de Nanny in en de Nanny ontvangt een LRKP-nummer.
 11. Pas als het LRKP-nummer bekend is, kan de opvang starten. De gemeente en de GGD mogen maximaal 10 weken doen over de verwerking van de aanvraag.
 12. Als de Nanny is ingeschreven, kan er erkende kinderopvang plaatsvinden in het huis van het gezin.
 13. Tijdens de proeftijd komt Het Nannybureau bij je langs als je aan het werk bent om te horen en te zien hoe het gaat.
 14. Aan het eind van de proeftijd (1 maand) wordt een evaluatiegesprek gepland met de ouders, de Nanny en Het Nannybureau.

Kosten

De kosten voor het EHBO en voor het aanvragen van de VOG zijn voor eigen rekening van de Nanny. Deze kosten kun je opgeven als aftrekbare kosten bij je aangifte inkomstenbelasting.

Wat doet het Nannybureau voor je?

 • Huisbezoek tijdens de proeftijd van 1 maand, daarna tenminste 1 keer per jaar.
 • Evaluatiegesprek met ouders, Nanny en het Nannybureau aan het einde van de proeftijd. Daarna vindt 1 keer per jaar een evaluatiegesprek plaats.
 • Minimaal twee keer per jaar organiseert het Nannybureau een thema-avond.
 • Het Nannybureau houdt bij wanneer je een opfriscursus EHBO nodig hebt en vergoedt deze tot een bepaald bedrag.
 • Je krijgt eigen inloggegevens zodat je in een beveiligde software-omgeving je uren kunt invullen, vergoedingsoverzichten kunt inzien, documenten kunt downloaden.
 • Een aantal keren per jaar wordt er een koffie-ochtend georganiseerd voor Nanny’s. Je kunt elkaar beter leren kennen en je kunt elkaar vragen stellen, tips geven, ideeën uitwisselen.
 • Het Nannybureau neemt regelmatig telefonisch contact met je op om te horen hoe het met je gaat.
 • Je kunt het Nannybureau altijd bellen met vragen.
 • Alle betalingen lopen via het Nannybureau.
 • Het Nannybureau houdt je op de hoogte van nieuws in de kinderopvang via een nieuwsbrief.